Afbeelding

033-299 98 14

info@compear.nl

Aangifte inkomstenbelasting en toeslagen

Vrijwel iedereen heeft te maken met het doen van aangifte inkomstenbelasting, of je nu ondernemer of particulier bent. Het gaat hierbij namelijk om een belasting over jouw inkomen uit werk en/of onderneming, jouw eigen woning en je overige bezittingen. 

De meeste mensen zijn best goed op de hoogte van allerlei belastingzaken. Er wordt onderling veel over gesproken. Maar als de aangifte Inkomstenbelasting ingevuld moet gaan worden dan loopt men toch vaak vast. 

Je begrijpt dat fiscale kennis heel belangrijk is om vooral niet te veel belasting te betalen. Compear beschikt over de kennis en ervaring die vereist is om je snel door het woud van wettelijke bepalingen te leiden. 


Fiscaal partnerschap 

Het fiscaal partnerschap houdt in dat twee belastingplichtigen voor bepaalde inkomsten en aftrekposten (drempels en vermogen) zelf kunnen bepalen wie welk bedrag in de aangifte aangeeft. Het doel ervan is belastingvoordeel. Je bent fiscale partners wanneer je: 

- bent getrouwd 

- geregistreerd partner bent 

- samenwoont en een notarieel samenlevingscontract hebt 

- samenwoont en samen een kind hebt 

- samenwoont en samen een eigen woning hebt 

- samenwoont en pensioenpartners bent 

Als je samenwoont, moet je allebei op hetzelfde adres bij de gemeentelijke basisadministratie staan ingeschreven om fiscaal partners te kunnen zijn. 

 

Voorlopige aanslag of teruggaaf 

Je kunt de betaling of teruggaaf van de Inkomstenbelasting naar voren halen door een verzoek in te dienen om een voorlopige aanslag of teruggaaf te laten opleggen. Als je dit tijdig doet, mag je een aanslag in 11 termijnen betalen. 

 

Toeslagen 

Naast de aangiften inkomstenbelasting verzorgen wij ook jouw zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. 


Voordelen 

  • Wij komen bij je thuis 
  • Vakkundig geregeld 
  • Digitale en/of papieren kopie 
  • Uitstekende service 
  • Persoonlijk contact 
  • Geen voorrijkosten 


Ons tarief: 

€ 75 per aangifte (inclusief partnerschap € 100) 

 (inclusief BTW)