moncler-baima

Aangifte inkomstenbelasting

Vrijwel iedereen heeft te maken met het doen van aangifte inkomstenbelasting, of u nu ondernemer of particulier bent. Het gaat hierbij namelijk om een belasting over uw inkomen uit werk en/of onderneming, uw eigen woning en uw overige bezittingen.

De meeste mensen zijn best goed op de hoogte van allerlei belastingzaken. Er wordt onderling veel over gesproken. Maar als de aangifte Inkomstenbelasting ingevuld moet gaan worden dan loopt men toch vaak vast.

U begrijpt dat fiscale kennis heel belangrijk is om vooral niet te veel belasting te betalen. Boekhoud- en administratiekantoor Compear beschikt over de kennis en ervaring die vereist is om u snel door het woud van wettelijke bepalingen te leiden.

Moet ik aangifte Inkomstenbelasting doen?

Ja, als u een uitnodiging tot het doen van aangifte Inkomstenbelasting heeft ontvangen van de Belastingdienst. Heeft u die niet ontvangen, maar heeft u wel belastbaar inkomen of vermogen of aftrekposten, dan dient u uit eigen initiatief aangifte te doen. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij een wijziging van uw situatie in een bepaald jaar. In sommige gevallen hoeft u dus geen aangifte Inkomstenbelasting te doen.

Wees erop attent dat wanneer u meer dan 1 werkgever of uitkeringsinstantie tegelijkertijd heeft, er hoogstwaarschijnlijk te weinig loonbelasting wordt ingehouden. Dit moet u dan aanvullen via de aangifte Inkomstenbelasting.

Fiscaal partnerschap

Het fiscaal partnerschap houdt in dat twee belastingplichtigen voor bepaalde inkomsten en aftrekposten (drempels en vermogen) zelf kunnen bepalen wie welk bedrag in de aangifte aangeeft. Het doel ervan is belastingvoordeel.

U bent fiscale partners wanneer u:
- bent getrouwd
- geregistreerd partner bent
- samenwoont en een notarieel samenlevingscontract hebt
- samenwoont en samen een kind hebt
- samenwoont en samen een eigen woning hebt
- samenwoont en pensioenpartners bent
- een ouder een kind inbrengt in de gezamenlijke huishouding

Als u samenwoont, moet u allebei op hetzelfde adres bij de gemeentelijke basisadministratie staan ingeschreven om fiscaal partners te kunnen zijn.

Voorlopige aanslag of teruggaaf

U kunt de betaling of teruggaaf van de Inkomstenbelasting naar voren halen door een verzoek in te dienen om een voorlopige aanslag of teruggaaf te laten opleggen. Als u dit tijdig doet, mag u een aanslag in 11 termijnen betalen.

Mocht u naar aanleiding van de website besloten hebben de aangifte Inkomstenbelasting door ons te laten verzorgen, vragen wij u de benodigde stukken voor de aangifte te verzamelen. Gebruikt u dit document als leidraad.

Voordelen

  • Wij komen bij u thuis
  • Vakkundig geregeld
  • Digitale en papieren kopie
  • Uitstekende service
  • Persoonlijk contact
  • Geen voorrijkosten

Tarieven

Bekijk hier een overzicht van onze tarieven:

Tarieven belastingen

Dienst
Toelichting
Tarief
Genoemde tarieven zijn incl. omzetbelasting
InkomstenbelastingAangifte particulier€ 55
Aangifte particulier inclusief partner€ 90
Aangifte ondernemer€ 175
Voorlopige teruggaaf€ 25
Overige toeslagen (huur, zorg, kinderopvang)€ 25
VennootschapsbelastingAangifte ondernemer BV/NV€ 400
Aangifte gouden handdruk BV€ 300
Voorlopige aangifte€ 175

Abonnement

U heeft bij ons de mogelijkheid jaarlijks uw aangifte te doen en vervolgens maandelijks te betalen. Vanaf € 6,- per maand bent u verzekerd van fiscaal advies en heeft u het gemak van onze jaarlijkse aangifte service.

Daarnaast kijken wij meteen of u recht heeft op één of meer toeslagen en passen wij ook de voorlopige teruggaaf aan.